Jos Oostendorp nieuwe craft voorzitter.

Jos Oostendorp is de nieuwe voorzitter van CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke brouwerijen.

Oostendorp (59) heeft een lange carrière in de bierwereld opgebouwd. Zo werkte hij lange tijd bij Grolsch, waar hij diverse functies bekleedde, onder andere als verpakkingskundige. Oostendorp is de oprichter van het merk Yellow Moon Bier en is jarenlang directeur geweest van Brouwersnös in Groenlo. Hij is vanaf het begin in 2017 medeorganisator van de jaarlijkse Dutch CRAFT Beer Conference en zodoende al langer actief binnen CRAFT.

“Geweldig om met het team, alle leden en betrokkenen in de keten te werken aan het verder professionaliseren van CRAFT. En zo een bijdrage te kunnen leveren aan een groeiend biersegment met een grote diversiteit aan prachtige bieren van hoge kwaliteit voor de bierdrinker”, aldus Oostendorp.

Oostendorp volgt Bart van Kleef op, die in mei aftrad, nadat de brouwerij waar hij werkt als marketing manager, Uiltje in Haarlem, werd overgenomen door Swinkels Family Brewers.

Delen van kennis

“De laatste tijd hebben we met CRAFT grote stappen kunnen zetten, en ik kijk er naar uit om met het team verder te bouwen aan een sterke branchevereniging waar craftbrouwerijen zich zo goed mogelijk in herkennen. Het delen van kennis, verdere professionalisering van ons vak en het zoeken naar verbinding op allerlei vlakken zijn daarbij de belangrijkste thema’s”, zegt Oostendorp.

Oostendorp is op de Algemene Ledenvergadering van CRAFT op 22 juni j.l. geïnstalleerd en gaat een termijn van drie jaar aan.

Bestuurswijzigingen

Op dezelfde vergadering werd Dyann van Alderen herkozen als secretaris en werd Koen Overeem gekozen tot bestuurslid Kennis en Innovatie. Overeem is oprichter van de Amersfoortse brouwerij Rock City, en is enthousiast over zijn nieuwe rol. “”Ik sta te popelen om te starten. Om samen met de CRAFT-leden te werken aan projecten of in werkgroepen, CRAFT zijn we samen” aldus Overeem.